Petr Simm

Jsem autor Asylum

Petr Simm je, mimo jiných aktivit, sympatický autor, tvůrce, producent i provozovatel únikových her a je i autor naší první hry Asylum, kterou úspěšně provozoval více jak rok v Mostě. Jeho téma únikové hry nás oslovilo natolik, že jsme se rozhodli po vzájemných sympatiích a dohodě hru převzít, tak jak máme v úmyslu s většinou dalších her, a zprovoznit u nás v Brně. Zkušenosti Petra jsou už poměrně rozsáhlé, protože s 5ti hotovýma hrama a více jak 1000 odehraných her z jeho dílny se může pochlubit po jediném roce fungování asi málokdo.

 
Podílel se na 5

úspěšných her

Přes 1000 týmů

řešilo autorovy hry

 

Petře, v prvé řadě Ti moc děkujeme za tvůj čas pro inteview a začnu jasnou první otázkou: Jak jsi se dostal k práci autora a producenta únikových her?

Vše začalo po absolvování několika únikových her a drzosti v tom, že to umíme líp (úsměv). S kamarádem jsme se hecovali a zacali hledat prostory a na první prohlídce jsme rovnou podepsali smlouvu. Další dva dny jsme se strachovali jak to cele dopadne (úsměv). Nemít oporu v kamarádovi, tak bych do dnes dělal pouze marketing (úsměv).
 
 

Během profesionální kariéry v každém oboru dochází mimo úspěchů i k neúspěchům nebo chybám. Co jsi se díky nim naučil?

Naučil jsem se, že ne každý den je posvícení a že klient je vždy na prvním místě a je potřeba pro něho vytvářet nové, zajímavější a úchvatnější únikové hry.
 
 

Kde bereš inspiraci pro příbehy a pro úkoly?

To je velmi zajímavá otázka. Vše jde samo. Nápadů mám na dalších 10 únikových her, chybí ale čas a team, který by to vše zpracoval (úsměv). Vymyslet úkol je z mého pohledu strašně jednoduché, realizace je vždy složitější (úsměv).
 
 

Můžeš nás ještě na závěr hrubě seznámit s únikovou hrou Asylum, kterou jsi poskytl Quest Games do Brna?

Úniková hra je umístěna do druhé poloviny minulého století, kdy lékaři neměli zábrany a rádi si zkoušeli své nápady na lidech, i bez jejich svolení. Hráči mohou ochutnat a vcítit se do této doby. Hra je unikátní svým zpracováním, interaktivitou, obtížností a službami pro hráče. Dáváme hráčům více jak jiní provozovatelé.
 

Petře, ještě jednou moc děkujeme. Nejen za interview, ale i za spolupráci, kterou jsme spolu navázali. Za těch pár návštěv jsme si k sobě našli myslím snadno cestu. Tobě přejeme mnoho úspěchů, ať máš stále skvělé nápady na realizaci únikových her a budeme se těšit, třeba s jinou hrou, zase na shledanou.

 
partner-escape-most-w
 

Líbí se vám naše hra?
Úniková hra Asylum Dr. Sorensona je i skvělým dárkem.