Escape Game Pardubice

Jsme autoři Gronicha

Tým Escape Game Pardubice, tvoří Martin Loužil, Šimon Tichý, Michal Rozsévač. Jsou to pohodoví, energetičtí a šikovní tvůrci, kteří v Pardubicích provozují svůj ESCAPE, kde aktuálně chystají svoji již třetí hru. U nás duplikovali svoji úspěšnou hru Válečné tajemství plk. Gronicha, která je postavena hlavně na selském rozumu a logice. Aktuálně řešíme duplikovaní i jejich druhé úspěšné únikové hry: Laboratoř šíleného vědce. Zkušenosti těchto tvůrců z Pardubic jsou už poměrně rozsáhlé, protože mají odehráno více jak 1000 her.

 
Vytvořili 2

úspěšné hry

Přes 1000 týmů

řešilo jejich hry

 

Martine, v prvé řadě Vám moc děkujeme za váš čas pro inteview a začnu první otázkou: Můžete nás seznámit se svým celým týmem a říci nám, jak to všechno začalo?

Náš tým tvoří celkem tři členové, dlouhodobí kamarádi, kteří se rádi pouští do nových věcí. Naším prvním projekt bylo vybudování Laser Game v Hradci Králové. Všichni tři ještě studujeme a jsme aktivní sportovci. Já jsem v posledním ročníku na pedagogické univerzitě v Hradci Králové, Michal se Šimonem studují na ČZU v Praze. Takhle asi ve zkratce, rozepsat se o našich aktivitách a zájmech by bylo nadlouho./blockquote>
 
 

Jaké výzvy hledáte jako autoři a producenti únikových her?

Když stavíme novou únikovou hru, tak se ji snažíme posunout vždy o level výš. Zařadit tam nějaký nový faktor, se kterým jsme se ještě nikde nesetkali. Vymýšlet nové mechanismy, efekty a originální interaktivní úkoly.
 
 

Proč by měli lidé zajít zrovna na vaši únikovou hru?

Chceme, aby si zákazníci odnesli vždy příjemný zážitek, na který budou dlouho vzpomínat a vyprávět o něm svým kamarádům a to se nám snad zatím daří.
 
 

9. Můžete nás ještě na závěr hrubě seznámit s únikovou hrou Válečné tajemství důstojníka Gronich, kterou jste poskytli Quest Games do Brna?

Hra se odehrává v období druhé světové války, konkrétně v roce 1943. Právě v tomto roce vchází do kanceláře hlídka pro odhalování nepřátel říše a odvádí důstojníka před vojenský soud. Proč důstojníka odvedli? To právě musíte zjistit. Máte na to pouhých 60 minut.
 

Martine, ještě jednou moc děkujeme. Nejen za interview, ale i za spolupráci, kterou jsme s Vámi navázali. Za těch pár návštěv jsme si k sobě našli myslím snadno cestu. Celému vašemu týmu přejeme mnoho úspěchů, ať máte stále skvělé nápady na realizaci únikových her a budeme se těšit, třeba s jinou hrou, zase na shledanou.

 
 

Líbí se vám naše hra?
Úniková hra Válečné tajemství plk. Gronicha je i skvělým dárkem.